Invester i deg selv! Utvikle ditt ledertalent!

Halve Verdens lederutviklingsprogrammer for kvinner, utviklet av kvinner for kvinner,  er nå åpne for registrering.

De nettbaserte programmene er laget for deg som har en travel hverdag og som trenger fleksibilitet til å studere når du har tid og mulighet – om dette er hjemme, på jobben eller andre steder der du har internettilgang. Programmene er interaktive og setter deg i kontakt med andre kvinner som er i samme situasjon som deg gjennom webinarer og Facebooksiden som er opprettet spesielt for programdeltakerne.

Kursprogrammene vil bli satt i gang i løpet av senhøsten og tar for seg temaer som gjør deg til en bedre og mer reflektert leder og diskuterer utfordringer som kvinner møter i lederrollen.

Det er aldri for sent å bli en leder
Er du klar for å skifte beite, nå nye høyder og få mer innflytelse i arbeids-og organisasjonslivet? Vil du gjerne lære mer om ledelsespørsmål som tar utgangspunkt i din situasjon som kvinne og som gir rom for å diskutere de utfordringene vi møter uten å bli hengt ut på jobben eller mistenkt for å ønske menn ut av jobben, er disse programmene for deg? Da er Halve Verdens programmer noe for deg.

Mens menn fortsatt stormer fram og dominerer sjefs-og lederstillinger i det offentlige og private, mener mange kvinner at den lederjobben de egentlig hadde så lyst på sikkert kommer tilbake senere en gang – «når barna er blitt større, når vi får bedre tid og råd og jeg kan gjøre mer slik jeg vil !»

Virkeligheten blir ofte annerledes enn vi har tenkt oss. Livet er ikke et A4 ark som du kan planlegge i detalj. Ei heller har det ei livslinje som vi kan trekke opp og følge blindt slik at vi havner akkurat der vi vil når vi vil.

For de fleste kvinner er vegen ganske krokete, og det er først når vi når 35 og over at vi synes det ville være artig å lære mer om å lede og ta på oss en krevende lederjobb. Da har de fleste av oss lagt den krevende tida som småbarnsmor bak oss. Vi er tilbake i jobb hvor vi ofte innser at vi faktisk duger til mer enn det den jobben vi har, tilbyr oss. Vi vil svært ofte ha mer ansvar og innflytelse, og delta i beslutningsprosessene på jobben og i samfunnet.

Vi er klare og modne for å ta på oss tøffere oppgaver og har mer energi enn på lenge. 

Selv med selvtilliten på plass kommer spørsmålet ofte opp om vi har de kunnskaper og ferdigheter vi trenger for å lede andre.

De fleste kvinner er utrolig flinke til å administrere hjemmet og jobben. Vi gjør det veldig bra, men blir sjelden anerkjent eller forfremmet på grunn av det. Hvorfor vi er så forsiktige og tilbakeholdende når det gjelder å tenke stort om vår egen karrierre og når det gjelder og utvikle oss på områder som gir nye muligheter, bedre betalte jobber og flere pensjonspoeng?

I løpet av åra har jeg møtt svært mange kvinner som er litt bitre for å ha latt muligheter gå fra seg da drømmejobben som leder dukket opp fordi de ikke har følt seg kompetente nok til å takle den jobben de egentlig ønsket seg. De føler at de ikke har de kunnskaper og ferdigheter de trenger for å mestre jobben som leder. De mangler selvtillit og tro på at de takler de utfordringene som ligger i lederollen.

Din utviklingsreise
Jeg har selv etterhvert opparbeidet meg mer enn 30 års ledererfaring fra forskjellige nivåer, fra Norge og åtte andre land, flest utviklingsland, men også Sveits og USA. Uten å investere i egen læring og utvikling hadde jeg  aldri fått noen av disse jobbene. Å investere tid og energi i egen læring er svært viktig om du ønsker å lede. Jeg er sterkt opptatt av livslang læring og mener at det aldri er for tidlig eller for sent å tilegne seg lederkunnskaper og kompetanse som gir deg adgang til lederposisjoner og økt innflytelse på jobb og samfunn.

Det er alltid noe å lære og behovene forandrer seg på forskjellige stadier i livet. Derfor kaller jeg lederutviklingsprogrammene for «din utviklingsreise».  Du vil bare utvikle deg om du er åpen for det, og det er hvordan du bruker reisetiden din som avgjør hva du får ut av reisen. Jeg har selv tatt i mot alle muligheter jeg har fått til å delta på ulike programmer og grepet disse med begjær. Gjennom samarbeid med andre har jeg hatt en fantastisk reise der jeg utviklet mine egne talenter som leder og administrator. Dette ga meg muligheter jeg aldri drømte om før jeg begynte min bevisste reise mot mine egne mål og muligheter.

Det har mange ganger vært tøft å være kvinnelig leder på den internasjonale arena. Du arbeider sammen med mennesker, og ikke minst menn, fra hele verden. Kulturforskjellene – og oppfatningen om hva kvinner skal oppføre seg og hvilke roller de skal inneha er svært forskjellig. Jeg og andre kvinner i ledende stillinger har ofte opplevd å bli direkte motarbeidet og underminert av mannlige kolleger på grunn av kjønn, inngrodde forventninger og kulturelle forskjeller.

Selv om vi ikke liker å innrømme det, har Gutteklubben «Kjekk og Grei» fortsatt gode vilkår i svært mange land, og også i Norge. Menn hjelper menn til å komme seg opp og fram og inn i de jobbene som betyr makt og innflytelse i samfunnet.

Selv om kvinner er like godt og ofte bedre kvalifiserte for lederstillinger, har vi ikke etablert de samme nettverkene, og heller ikke en stor internasjonal kvinnebevegelse der kvinner støtter og heier hverandre fram til lederposisjoner.

Det gir kvinner enda færre muligheter til å lede, og du finner fortsatt et mindre antall kvinner enn menn som sjefer i det private og offentlige på alle nivåer. Likestillingskampen er slettes ikke forbi på arbeidsmarkedet og det kan synes å være langt fram om vi ikke selv investerer i kunnskap og egen utvikling.

Må gjøre noe selv
Med bare 4% kvinner i toppstillinger i norsk næringsliv kan man undre seg over hvordan vi skal klare å snu denne situasjonen mot et mer likestilt arbeidsliv der kvinner også inntar lederposisjoner på like vilkår og med en like stor selvfølgelighet som menn.

Jeg er av den oppfatning at det er langt igjen før det er reell likestilling i Norge og at vi aller først må ta fatt i mytene om at likestillingen har nådd fram på alle nivåer i bedrifter, organisasjoner og det offentlige.

Det nytter lite å klage og vi må snu trenden selv.  En måte å sikre seg lederposisjoner på er å skaffe seg den kompetansen og de kunnskapene som skal til, og jobbe planmessig og systematisk for å nå de målene vi setter oss. Halve Verdens programmer er utviklet for å hjelpe til i denne prosessen.

Vi må også hjelpe nye generasjoner kvinner mens vi utvikler oss selv til å ønske og lede.  Vi må satse på unge kvinner samtidig som voksne og erfarne kvinner får muligheter til å utvikle seg videre som ledere og medmennesker i arbeidslivet.

Halve Verdens misjon er å  hjelpe kvinner som ønsker å bli gode eller bedre ledere med å utvikle dine talenter, nå dine ambisjoner på det nivået du befinner deg. Har du lyst til å lede men stiller uten erfaring og kunnskap, eller er du allerede i en leder- eller administrasjonsposisjon, har Halve Verden nettbaserte lederutviklingsprogrammer som tar utgangspunkt i nettopp dette og  tilbyr;

  1. Introduksjon til ledelse – Dørstokkprogrammet

Dette programmet er for kvinner som har lyst på en ledelseskarierre, men som har svært liten eller ingen ledererfaring.

Programmet består av fem videoforelesninger støttet av to webinarer (deltakerkonferanser på nett), oppgaver for refleksjon og diskusjon på webinarene. Programmet har egen arbeidsbok som deltakerne får ved registrering

De fem videoene addresserer følgende temaer;

  1. Introduksjon – hva programmet handler om og hvordan det gjennomføres
  2. Motivasjon og ambisjoner for å lede
  3. Kvinner og autentisk ledelse
  4. Kvinnelig ledelse og arbeidsmiljø
  5. Kvinnelige ledere og autoritet

De to programwebinarene kommer etter video 3 og video 5. De blir annonsert separat og deltakere må melde seg på. De varer fra 1 til en og en halv time.

Programmet har en bonusforelesning om autentisk ledelse som er den ledelsesformen Halve Verden fokuserer på som den som passer kvinner best.

Introduksjon til ledelsesprogrammet gjennomføres i løpet av to måneder og koster 2400 kroner.

Siden de fleste kvinner gjerne stagnerer på mellomledernivå og strever med å komme videre i hiarkiet, har vi også utviklet et program for kvinner som vil opp og fram og som ser for seg en topplederstilling i løpet av 3-5-10 år.

  1. Mellomlederprogrammet – Mellom Barken og Veden

Mellomlederprogrammet er først og fremst for kvinner som befinner seg på mellomledernivå i en bedrift, organisasjon eller det offentlige. Hun ønsker å utvikle seg selv, sin kunnskap om ledelsesteori, ledelsestil – og teknikker som hun kan bruke for ¨å avansere i karierren, utvide sine muligheter i arbeidsmarkedet eller for å bli en bedre leder.

Programmet består av sju videoforlesninger støttet av tre webinarer (deltakerkonferanser på nett). Webinarene vil bli annonsert separat og arrangert etter video 3,5 og 7.

Programmet består av de følgende videoene;

  1. Introduksjon til lederutviklingsprogrammet hva programmet handler om og hvordan det gjennomføres
  2. Jeg, meg, en leder? – Egen avklaring
  3. Lederstiler som passer for kvinner
  4. Ledelse og kommunikasjon
  5. Organisasjonskultur, struktur og kvinnelig ledelse
  6. Autentisk ledelse i praksis
  7. Ledelsesutfordringer

I hver programmevideo er det refleksjonsoppgaver og arbeidsbok. I tilegg til programwebinarene vil det bli arrangert to Bonuswebinarer der det diskuteres temaer som deltakerne velger å utdype seg i i løpet av programmets gang.

Inkludert i Mellomlederprogrammet er en time med en professionell coach som deltakeren gjerne kan fortsette samarbeidet med etter programmet på egen regning. Coachen deltar også på programwebinarene.

Mellomlederprogrammet går over to-tre måneder og koster 4200 kroner.

Har du lyst til å bli med på en spennende reise i høst der du utvikler deg og dine ledelseskunnskaper og kompetanse, meld deg på program gjennom kontaktsiden til Halve Verden som du finner her på denne hjemmesida.

Velkommen ! Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med deg !

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s